HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Pirakeet, a nyomtatott játékkonzol

ferenck 2016.04.28. 08:30

A videojáték-konzolok és grafikák egyre kifinomultabbá válnak, és úgy tűnik, e folyamattal párhuzamosan nő a kézi konzolok népszerűsége is.

Egyik oldalról a Pong, Donkey Kong és társaik iránti nosztalgia, másikról a csináld magad szellemiséget és az egész maker-kulturát inspiráló miniatűr Raspberry Pi elterjedése lehet a magyarázata, hogy az utóbbi időben több retro kézi konzolt fejlesztettek. Az eredeti Pi méretének fele, a Pi Zero tovább bővítette a lehetőségeket – még kisebb és könnyebb konzolok jelennek meg a maker-műhelyekben.

Egyikük, a párizsi Alister Savage Pirakeetje szintén nagyon pici darab.

konzol_1.jpg

Savage eleve úgy tervezte, hogy egyszerű gépeken lehessen nyomtatni. Az Adafrut Pocket PiGRRL-jére emlékeztető, de annál kisebb konzol elektronikus kiegészítői könnyen beszerezhetők, valamivel több mint 100 dollárba kerülnek. Nyomtatáshoz, szereléshez a Thingiverse-en találunk használati útmutatást.

Címkék: konzol játék csináld magad Thingiverse Maker kultúra Maker mozgalom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr748667546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása