HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fel kell gyorsítani az autónyomtatást!

ferenck 2016.04.27. 08:30

Milyenek lesznek 2026, 2036 és 2066 autói? Ultrabiztonságosak, önvezetők, nyomtatottak?

Valószínűleg mindhárom és valószínűleg más is. A valamikor a második negyedévben piacra kerülő első printelt autó mögött álló Local Motors (LM) és a Siemens mindenesetre nem bízza a véletlenre a jövőt – a 2011 óta együttműködő két cég új partnerségben állapodott meg. Az LM eddig is használta a Siemens SolidEdge szoftverét, de most már az NX-et és a Fibersim portfoliót is fogja, és az LM Labs programjában való együttműködést is tervezik. A laborok lényegében cégek által szponzorált hacker- és makerterek, ahol a közösség tagjai saját és LM-projekteken is dolgozhatnak a közlekedés jövőjén vagy bármilyen más innovatív ötleten.

siemenslocal.png

A Siemens a „digitális ikrek” dolgok internete-technológiával (IoT) szintén hozzájárul az együttműködéshez: a megoldással fizikai autók vagy más járművek valósidejű teljesítményadatokat juttatnak el a gyártó által létrehozott digitális másukhoz. Ez azt jelenti, hogy mérnökök virtuális világokban tesztelhetnek termékeket, felgyorsul a prototípuskészítési folyamat. Az LM digitális tervező és 3DP technológiáival tervezés és gyártás közti idő csökkenthető le, könnyebb lesz a tervezés és az újratervezés, kevesebb gyártóberendezésre stb. lesz szükség.

A két cég együttműködése, eszköztáruk közös hasznosítása, más high tech megoldásokkal (IoT, bigdata-analitika, MI, VR srb.) való összekapcsolása valóban jelentős mértékben felgyorsíthatja a nyomtatott autók fejlesztését és értékesítését.

Címkék: jövő autó Maker kultúra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr218664868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása