HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Robotkarral kombinált nyomtatótoll

ferenck 2016.04.21. 11:30

A tervező-fejlesztő Yeliz Karadayi, a Carnegie Mellon Egyetem végzős doktorandusza a Geomagic Touch érintés interfésszel, egy robotkarral felszerelt nyomtatótollat dolgozott ki. Az „Irányított kéz” garantálja, hogy a felhasználó felismerje a formákat, ne lépje át a térbeli kereteket, opciókat kínál neki, és mindezek mellett szabadkézzel dolgozik.

guidedhand.jpg

A Geomagic-et eredetileg tárgyalkotásra, szobrászati segédeszköznek szánták, és úgy is használják. Karadayi rendszerében lényegében sorvezetőként funkcionál, amit különféle textúra- és effektustípusokra, speciális mintázatok kidolgozására stb. is beállíthatunk.

guidedhand0.jpg

Művészek remek szkeccseket készíthetnek a turbósított tollal, tervezők valós időben kísérletezhetnek a térbeli tárgyalkotással, de gyerekeknek is jó szórakozás, remek oktatási eszköz lehet.

Címkék: robot nyomtatótoll

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr938647642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása