HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott minirepülő az antarktiszi vizek felett

ferenck 2016.04.20. 11:30

Itt a világ első nyomtatott repülőgépe, amire azonban sem most, sem a jövőben nem foglalhatunk jegyet azon egyszerű oknál fogva, hogy mindössze 3 kiló. A Southampton Egyetemen, lézeres szinterezéssel készítették. Az első tesztre még tavaly került sor Dorsetben, az angol partoknál. Azóta a Királyi Haditengerészet az Antarktiszhoz közel, a Déli-óceánon is több alkalommal letesztelte. 30-30 perceket repült. Ez volt az első alkalom, hogy a brit tengerészet vezető nélküli légi járművel (UAV) próbálkozott az Antarktikán.

antarktika1.jpg

A SULSA (Southampton University Laser-Sintered Aircraft) rendeltetése egyébként sem személyek, de még csak nem is kisállatok szállítása, hanem hajók navigálásának támogatása a Déli-óceán jeges vizein. Az óceánról valósidőben küld felvételeket, folyamatosan monitorozza a víz- és jégviszonyokat.

antarktika0.jpg

SULSA-t nejlonporból, EOS gépen, négy könnyen összeszerelhető részben nyomtatták. Előállítása könnyebb és olcsóbb, mint az Öböl-régióban alkalmazott ScanEagle-é. 7 ezer fontba kerül, fesztávolsága 2 méter, egyszerű szállítani, motorja csendesnek nevezhető, csúcssebessége 160, utazósebessége 95 km/h. A teszteknél laptopról irányították, de autopilot módban szintén működik. Nagyobb területeket képes „szemmel tartani”, mint a haditengerészet e célra kipróbált kvadrokoptere.

antarktika.jpg

Akad még rajta finomítanivaló, de a teszteredmények mindenképpen bíztatóak.

Címkék: repülő repülőgép Antarktisz szelektív lézeres szinterezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr418644930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása