HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hogyan változtatja meg a 3DP az amerikai katonaságot?

ferenck 2016.04.11. 11:30

Az amerikai hadsereget régóta érdekli a 3D nyomtatás, több projektjükben használják, kísérleteznek vele: nyomtatott ételekkel, csontok és végtagok helyettesítésével, Vasember-páncéllal, járművekkel, ballisztikus rakétákkal stb. A technológia ugyanolyan diszruptív hatással lesz a katonaságra, mint a civil életre, például a medicinára. Megváltoztathatja a hadsereg és az egész katonai komplexum, például a beszállítókhoz fűződő viszonyát is.

military.jpg

Jelenleg ugyanis teljes mértékben a civil gyártóktól függenek, minden egyes alkatrészt stb. a tervezéstől a prototípuskészítésen keresztül a gyártásig az ő műhelyeikben, üzemeikben állítanak elő. A 3D nyomtatás elterjedésével, különféle speciális gyárak egyetlen additív üzemmel történő helyettesítésével teljesen más lesz a helyzet: a hagyományos eljárások lassan elavulnak, veszítenek jelentőségükből, kevesebb külső beszállítóra lesz szükség, egyre több felszerelést stb. állítanak majd elő a hadsereg kötelékein belül.

Az amerikai légierő már saját műhelyeiben próbálkozik a 3D fémnyomtatás legfejlettebb megoldásaival. Példájukat egyre többen követhetik, és nemcsak az Egyesült Államokban, hanem máshol is.

Címkék: trendek hadügy fémnyomtatás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr498584970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mérnork 2016.04.12. 12:08:17

Hát-hát, azér kohász/gépész mérnökként van némi rálátásom az ilyen dolgokra, egy hamutartót, ami az asztalon áll, azt tényleg elég lehet kinyomtatni, de egy fémalkatrész ami dinamikusan változó mechanikai/hő/időjárási terheléseknek van kitéve már egy kicsit bonyolultabb dolog. A kellően pontos méretek mellett igencsak számít a megfelelő ötvözet, ahhoz értőn kiválasztott hőkezelés, amit a puszta kinyomtatás nem biztosít.
süti beállítások módosítása