HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Drón a telefonban

ferenck 2016.04.05. 08:30

A moduláris megközelítés kulcsfontosságú lesz a fogyasztói elektronika és a mobiltermékek következő generációjában. Sokan kísérleteztek már úgynevezett következőgenerációs okostelefonokkal, de erőfeszítéseiket nem kísérte siker, a 3D Systemsnek és a Google-nak sem jött össze igazán a Project Ara.

A Buzz Technology brit startup hasonlóval próbálkozik, projektneveik magukért beszélnek: Drón a telefonban, Kamera egy kábelen. Mindkettőhöz masszívan használták a 3D nyomtatást. Előbbi egy telefontokba hajtogatható, abban jól elférő mikrodrón. Az elemet a tokba helyezve, valamint speciális hajtogató-technikával a drón méretét és súlyát úgy lecsökkentették, hogy zsebben is elfér. Ezzel azt is elérték, hogy tovább repül, és erős szélnek is ellenáll. A működő prototípus elkészült, a projektre még ebben az évben próbálnak közösségi támogatást összegyűjteni a Kickstarteren.

buzz.jpg

A Kamera egy kábelen még inkább emlékeztet a Google-féle Project Arára. Lényege, hogy a kamerák kivehetők az okostelefonból és bárhol elhelyezhetők. Különféle lencsékkel működő kameraszenzorok tárolhatók a telefonban. Ezek az érzékelők biztosítják, hogy könnyen válthatunk például nagylátószögből mikromódba, illetve kézhasználat nélkül is készíthetünk fényképet, videót.

A Kamera egy kábelen előnyei közé tartozik még, hogy összekombinálható a Drón a telefonban megoldással.

Címkék: szenzor okostelefonok modularitás Google Kickstarter 3D Systems

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr658565856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arncht 2016.04.06. 06:13:46

Ritkan latni ennyire szar videot vmi bemutatasara.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2016.04.06. 08:15:12

...gylatoszogrol "mikromodba"??
Makro!!!

Hja, a szorgos bloggerek mind fiatalok, de sikhulyek es muveletlenek es rajtuk no fel a generaciojuk. Mig az enyem lexikonokbol, fotos konyvekbol, meg ugy altalaban pontos szakirodalombol szerezte az informacioit. Raadasulk ujsagiro sem lehetett akarki.

2016.04.06. 08:57:36

Ok, és mire jó egy ilyen hangyafasznyi drón? De tényleg, mire lehet használni, mert gondolom ezen kamera nincs, meg semmi más se, azt a szélállóságot meg megnézném én, kb 20 gramm lehet a súlya, konkrétan elfingom öt méterre. Aztán a madzagos kamera, hát szintén hiánypótló, mennyit gondolkodtam már rajta, hogy de jó lenne egy vezetéken lógó kamera, ami tudnék használni például a...mire is? Semmire. Csuda fejlesztések....

nitro1 2016.04.06. 10:24:39

Értem én, hogy minidrón, de mire jó?

shred 2016.04.06. 10:28:34

Arra jó lesz, ha a gyerek felrúgja a labdát a háztetőre, legalább meg tudod nézni, hol érdemes letámasztani a létrát:)

steery 2016.04.06. 12:00:21

Ezek mind kémcuccok. Ipari kémkedéshez, családtagok és beosztottak utáni kémkedéshez, oknyomozó újságíráshoz használhatók. És persze az iskolában is jók lesznek puskázáshoz, meg a leskelődők fogják használni arra, hogy benézzenek a nők dekoltázsába, meg a szoknyájuk alá. Csodálom is, hogy a legutóbbi, vérszegény James Bond filmekben nem láttunk már ilyen kütyüket.

nitro1 2016.04.06. 15:46:23

@shred: És hány méteres a vezeték a kamerához? :-D

shred 2016.04.07. 08:51:12

@nitro1: Egy nagy rollni, mintha sárkányt eregetnél:)
süti beállítások módosítása