HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D-ben az ókori Róma!

ferenck 2016.03.29. 11:30

A 3D és a VR technológiák döbbenetes fejlődésével egyre gyakrabban fogunk találkozni történelmi helyszínek rekonstruálásával, hiteles 3D modelljeikkel, felvirágzik a „virtuális archeológia.”

roma0.jpg

Legújabb példája az antik Róma. A Vatikánhoz tartozó Maffei Marescotti palotánál 2014-ben talált Circus Flaminius márványdarab alapján képet alkothatunk az ókori Róma 320 körüli életéről. Mivel a lelet része volt a Béke templomában kifüggesztett Forma Urbis Romae térképnek, sokat segít kutatóknak, hogy jobban megértsék a város építészetét.

roma.jpg

Az alábbi videó a Khan Akadémia és Bernard Frischer virtuális régész közös munkája. Frischer „Újjászületett Róma” nemzetközi projektje a kései bronzkori, Krisztus előtt 1000 körüli első településtől a kora középkori, 550 körüli elnéptelenedésig 3D-ben dolgozza fel Róma fejlődését. A Circus Flaminius komoly segítséget jelentett.

Címkék: régészet történelemtudomány 3D modellezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr68531990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása