HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Banjo, a dinoszaurusz

ferenck 2016.03.23. 08:30

David Elliott az Ausztráliai Dinoszauruszok Kora Múzeum (AAOD) igazgatója saját queenslandi birtokán találta meg 2009-ben a theropodák alrendjébe tartozó Banjo kövületét. A dinoszauruszt Banjo Paterson aboriginal költőről nevezték el. A múzeum egyébként nagyon komoly gyűjteményt halmozott fel őshüllők maradványaiból.

dino0.jpg

Elliott eldöntötte, hogy a kövület, Banjo csontjai alapján élethű másolatot készíttet a 95 millió éve az ausztrál bozótban óránkénti 70 kilométer sebességgel száguldó állatról. A 3D Systems esettanulmányt írt róla, a tökélyre törekvő múzeumigazgató az eredeti nyomtatott modell után ezer 1:24 méretarányos darabot gyártatott – gyerekjátéknak, kabalaállatnak.

dino1_4.jpg

A 3D Systems ProJet 7000 HD SLA rendszeren Visijet SL Flex anyaggal kivitelezett modellek meglepően részletgazdagok, és Elliott elmondása szerint akár életnagyságú másolat is printelhető. A gyártást és a kézi festést Kínában végezték el.

dino.jpg

Címkék: dinoszaurusz állatok őslénytan 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr358511784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása