HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

1600 nyomtatott darabból áll a Kinematikus Sziromruha

ferenck 2016.03.03. 08:30

A Massachusetts állambeli generatív designstúdió, a Nervous System a 3D nyomtatott divat egyik alakítója, munkáikra mindig érdemes odafigyelni. Legújabb alkotásukat, a Kinematikus Sziromruhát március 6. és július 10. között a Bostoni Képzőművészeti Múzeumban állítják ki.

Három az egyben cucc, mert szétszedhető, és nemcsak ruhaként, hanem topként és szoknyaként is hordható.

A természet különleges formái, szirmok, tollak és hártyák ihlették meg a ruhák mellett különleges eljegyzési gyűrűt, lámpát és más egyedi munkákat jegyző alkotókat.

petal.jpg

Nyolcadik kinematikus ruhájukhoz érdekes textiltechnológiát – „új textilnyelvet” –, rugalmas anyagot használtak, az összekötő elemek pedig kagylószerű szerkezetek. Természetesen a 3D szkennertechnológiát is alkalmazták, amellyel a „szirmokat” viselőjük testméreteihez igazították. A méret és a forma személyre szabva változtatható meg, és a kagylószerkezetek elhelyezése szintén módosítható.

petal0.jpg

A nyomtatáshoz a Shapeways által szelektív lézeres szinterezéssel készített fehér nejlon-műanyagot használtak. A végleges színt úgy érték el, hogy a printelt ruhát piros festékbe tették, mivel a legtöbb szintetikus anyaghoz hasonlóan, a nejlon is könnyen színezhető.

petal1.jpg

A végleges változatot 1600 darabból állították össze.

petal2.jpgpetal3.jpgpetal4.jpgpetal5.jpgpetal6.jpg

Címkék: divat ruhatervezés innovátorok szelektív lézeres szinterezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr248435076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása