HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Sakkozik a 3D nyomtató

ferenck 2016.02.25. 11:30

Patrick Graham szoftverfejlesztő és maker sakkozó robotot akart fejleszteni, és eldöntötte, hogy a Raleigh Maker Vásár előtti hónapokban mutatja be. Az idő rövidsége miatt azonban segítségre volt szüksége.

chess0.jpg

Tudta, hogy a semmiből és roncsokból pár hónap alatt nem épít és programoz működő robotot. A helyi makertérben dolgozó barátaihoz fordult, és egyikük megajándékozta egy régi Rostock Delta 3D printerrel. A gépet együtt alakították át tárgyakat megfogó, mozgató és felületeken elhelyező szerkezetté, azaz sakkfigurákat is képes mozgatni a táblán.

chess_1.jpg

A lépésekről teljes könyvtárat dolgozott ki, amely mindet G-kóddá alakítja át. Némi programozás is kellett hozzá, a játékosoknak viszont csak annyi dolguk maradt, hogy megadják a kezdeti pozíciót, és hogy hova kívánják mozgatni az adott bábut.

Tervei szerint hamarosan különféle eszközökről wifin keresztül is lehet irányítani őket, plusz napirenden van a szépészeti beavatkozás is.

Címkék: robot sakk Maker kultúra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr638416058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása