HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott nevetést küldenek a világűrbe

ferenck 2016.02.12. 08:30

Elgondolkoztunk-e valaha is azon, hogyan néz ki a nevetés? Nyilván nevető személyek, és nem maga a nevetés ugrik be elsőnek.

Eyel Gever, tel-avivi művész saját fejlesztésű szoftverével és 3D nyomtatóval formálja szobrokká a pillanatokat: óceánhullámokat, rúgásokat, hangokat. Nemrég a NASA űrbe 3D printereket küldő Made in Space programja kereste meg, hogy örülne-e, ha ő lenne az első zero-g-ben, nulla gravitációban alkotó művész?

A Zero-G a Nemzetközi Űrállomáson működő 3D nyomtató neve is.

laughter.jpg

A Made in Space alapvető emberi dolgot megjelenítő alkotásra kérte fel Gevert, olyasmire, ami más térben, például az űrben nem létezne. A művész semmiféle politikai, kulturális és nemzeti utalást nem akar munkájába vinni, és végül talált egy univerzális értéket: az emberi nevetést, amit felvesz, majd a hanghullámok digitális képét elküldi az űrállomásra.

„A korai barlangrajzokon látható kezek az emberiség jelenlétét tudatták és ünnepelték. A nevetés lesz ezeknek a 21. századi változata” – nyilatkozta Gever.

A közösségi tudáson (crowdsourcing) alapuló projektben bárki részt vehet, csak a nevetését kell rögzítenie, és feltenni a világhálóra. Három hónap elteltével a legtöbbet megosztott nevetés lesz a szobor alapja.

Címkék: űrkutatás művészet szobrászat NASA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr208382754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása