HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Biciklit nyomtattak Hollandiában

ferenck 2016.02.04. 08:30

Aki csak egyszer járt Hollandiában, az is megtapasztalta, hogy a helybéliek mennyire imádnak kerékpározni. Kevésbé közismert, de attól még tény: az ország a 3D nyomtatásban is élen jár, legalábbis Európában.

A világmédiát alaposan bejárta a hír, hogy az MX3D startup Amszterdam legendás Red Light Districtjében tavaly ősszel elkezdte építeni a világ első 3D nyomtatott fémhídját. A híd ugyan csak 2017-ben lesz kész, de a cég addig sem tétlenkedik, és mérnökei a Delfti Műszaki Egyetem diákjaival rozsdamentes acélból printeltek egy kerékpár-vázat. Egészen pontosan, beálltak egy izgalmas egyetemi projekt mögé.

bicigli.jpg

A biciklit január 8-án mutatták be az egyetemen, február 15-én pedig egy németországi konferencia közönsége ismerheti meg. Tömege nem több az átlagos fém kerékpárokénál.

bicigli3_1.jpg

A három hónapig tartó projekt egyébként kivételesen nem a kerékpározásról szólt elsősorban, hanem a fémnyomtatás lehetőségeiről. Eredetileg valamilyen működő tárgyat akartak, és mivel Hollandiáról van szó, kézenfekvő, hogy mire esett a választás.

bicigli0.jpgbicigli1_1.jpgbicigli2_1.jpgbicigli4_1.jpgbicigli5.jpg

Címkék: kerékpár acél fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr208358008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása