HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3DP javító és újrahasznosító standok az Ikeában

ferenck 2016.02.02. 11:30

Meghibásodott Ikea bútorokat kifejezetten könnyű nyomtatott részekkel kijavítani, és online is találunk bőven lehetőséget. Valószínűleg a cég is rájött erre, mert pilotprogram-sorozat keretében Belgiumban és Franciaországban 3D szerelőműhelyeket nyitnak. A fogyasztó beviheti az Ikea bútor hibás darabját, és 3D printerrel vagy megjavítják, vagy újrahasznosítják.

Az újrahasznosítás különösen fontos. Egy brit szervezet megállapította, hogy évente 10 millió háztartási cikket, köztük bútorokat is dobnak ki, pedig közel egyharmadukat, 3 millió darabot újra lehetne hasznosítani. Főként olcsóbb, azaz könnyen cserélhető cuccokról van szó.

ikea.jpg

A program Svédországban népszerű volt, bíznak benne, hogy Belgiumban és Franciaországban szintén az lesz. Az Ikea bejelentette: a jövőben máshol is várhatók hasonló programok, amelyek szintén a 3D nyomtatáson alapulnak majd. Bíznak benne, hogy előbb-utóbb az összes Ikea-boltban lesz 3D nyomtató. Nagyjából tíz év alatt juthatnak el odáig.

Címkék: bútor Ikea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr698346060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása