HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Virtuálisvalóság-részleget indított a Google

ferenck 2016.01.18. 11:30

A Google múlt héten jelentette be virtuálisvalóság-számításokkal foglalkozó új részlegét. Egyes vélemények szerint a lépéssel utol akarják érni a HoloLenst még ebben a negyedévben forgalmazó Microsoftot és az Oculus Rifttel a VR-terep vezető pozíciójára törő Facebookot.

De vajon tényleg lemaradásban van a speciális headsetet egyelőre be sem jelentő óriáscég?

googlevr.jpg

A fejlesztői csomagként kiadott AR (kibővített valóság) platform Tangó Projekt és a Cardboard fontos szerepet játszott az utóbbi évekbeli VR-fejlesztések és a hype beindulásában. A két headsettel ugyanis bármelyik okostelefon-tulajdonos átélhet egyfajta bevezető VR-élményt. Tény, hogy nem olyan elementáris és immerzív, mint a Rifttel, viszont nagyságrendekkel olcsóbb: a Cardboardot többen osztogatták már ingyen, de a kétdolláros vásárlástól sem szegényedünk el. Ráadásul a YouTube-on keresztül a Google tavaly májusban a 360 fokos és a 3D videók lejátszását is lehetővé tette.

A Tangóval a Lenovo fejleszt 500 dollár alatti okostelefont, plusz az sem kizárható, hogy az új részlegnél a Tangó és a Cardboard összekombinálásával foglalkoznak majd, és környezeti információkat felhasználó, speciális mobil headsettel rukkolnak elő. Talán lesz prémium Cardboard is, amellyel a user teljesen elmerülhet a virtuális világokban.

googlevr1.jpg

A Cardboard továbbfejlesztésére utal az is, hogy térbeli hangot adnak hozzá, azaz a programozók a hangmélységgel foglalkoznak, a virtuális forgalom a jobb és bal fül között fog hullámozni, míg a lépéseket a háttérből halljuk.

A Google VR-beli nyomulását jelzi a Magic Leap felvásárlása és a beléfektetett pénz is.

Kérdés, hogy az Apple mikor kapcsolódik be a „VR-versenyfutásba.”

Címkék: virtuális valóság Google Facebook Microsoft Oculus:Rift

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1008280224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása