HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Oculus-NASA együttműködés

ferenck 2016.01.11. 11:30

A Facebook által 2014-ben 2 milliárd dollárért felvásárolt virtuálisvalóság-sisak fejlesztő, az Oculus Riftje lehet 2016 legnagyobb technológiai durranása. Nem túlzás azt állítani, hogy az első iPhone óta semmit nem vártak ennyire a fogyasztói IT világában.

Olyan immerzív élményt nyújt, hogy a felhasználónak melegen ajánlott: félóránként tartson tízperces szünetet. A headset mellé a legmasszívabb játékokhoz szükséges számítógép is kell, úgyhogy az 599 dollár mellett az egyéb költségek sem elenyészők, így a végösszeg 1000 dollár, de inkább felette lesz. Február közepére ígérnek egy „mindent egyben” csomagot 1500-ért.

oculusnasa.jpg

A prototípus-változatot eddig csak fejlesztők használhatták, de idén végre már a fogyasztók is élvezhetik a VR-t: az első kiszállításokra március 28-án kerül sor.

Tetszetős tartalom, komplett ökoszisztéma, speciálisan VR-re integrált szoftver/hardver – emlékeztet az Oculus. Állítólag döbbenetes a legújabb változat minősége, sokak szerint a Rift – és általában a VR – teljesen megváltoztatja a játékvilágot és a szórakoztató alkalmazásokat.

A Facebook fejlesztői azon is dolgoznak, hogy a közösségi média appja kompatibilis legyen a Rifttel.

oculusnasa2.jpg

A rendszer kettős (mindkét szemnek egy-egy) képernyőből és 3D audiorendszerre integrált fejhallgatókból áll. Jeremy Bailenson stanfordi kutató gyerekeknek nem ajánlja, mert a VR nagyon megváltoztathatja a világról való gondolkodásunkat, cselekedeteinket. Potenciális egészségügyi kockázatként émelygést/hányingert, szemmegerőltetést és fejfájást emlegetnek. Ha furán érezzük magunkat VR-használat után, nem javasolt autót vezetni, vagy más gépet irányítani.

Az Oculus tervei között szerepel a Microsofttal való együttműködés, hogy a Riftet közvetlenül lehessen Xbox One-nal használni. A Microsoft elmondása alapján már dolgoznak az Xbox One játékok közvetlen Riftre streamelésén.

oculusnasa1.jpg

Az Oculus és a NASA a CES-en mutatta be, mit élhetnek át az űrhajósok, amikor a monumentális hordozórakéta-rendszer, az SLS (Space Launch System) közel 100 méteres liftjén az Orion űrhajóba érkeznek. A minél élethűbb élmény miatt a Riftet haptikus (tapintásalapú) székkel és 500 wattos mélyhangszóróval kombinálták össze.

Címkék: világűr virtuális valóság Facebook CES Microsoft NASA Oculus:Rift

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr108259418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása