HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2015 tíz 3D nyomtatással kapcsolatos legizgalmasabb története

ferenck 2015.12.31. 08:30

Most már valóban itt az év vége, és egyben az évértékelések ideje. A 3ders.org például 2015 tíz legérdekesebb 3D nyomtatás-sztoriját gyűjtötte össze.

10. A 3D nyomtatás életet ment: a bioprinting és az orvosi alkalmazások a technológia legígéretesebb és legfontosabb területei közé tartoznak: rákos betegeken segítettek vele, arcátültetéshez használták, az FDA engedélyezett nyomtatott gyógyszert. Egyre több a printelt művégtag, az orvosi modellt, orvosokat segítő 3D szoftver. Előrejelzések szerint a bioprinting a következő tíz évben 1,82 milliárd dolláros üzletté válik.

tizenot.jpg

9. A fémnyomtatás gyors fejlődése szintén fontos folyamat, a harmadik negyedévben 45 százalékkal nőtt az ipari fémprinterek eladása. Az EOS, a Concept Lasr, a 3D Systems, az Optomec és az SLM Solutions a szakterület vezető cégei, de a Toshiba is nagyra tör: decemberben mutatták be 2017-re elkészülő csúcsgépüket. A fém mellett az üveg-, kerámia- és az áramot vezető réznyomtatásban szintén komoly előrelépés tapasztalható.

tizenot1.jpg

8. Házakat is nyomtattak idén, a média elsősorban a kínai világcsúcsokról tudósított. Egyre többek véleménye, hogy a közeljövő lakhatási problémáinak megoldásában komoly segítséget nyújthat a 3DP.

tizenot2.jpg

7. Az autónyomtatás szintén látványos újdonságokkal szolgált. Az ORNL környezetbarát járműve, az Audi 1936-os versenyautójának 1:2-es újraalkotása, vagy a Local Motors bejelentése, hogy 2016-ra kész lesz az első utakon használható nyomtatott autó magukért beszélnek. A Local Motors autója 53 ezer dollárba fog kerülni.

6. A Nike, az Adidas és a New Balance egyre intenzívebben foglalkozik cipőnyomtatással, szabadalmaik és bejelentéseik egyértelműen erre utalnak. A New Balance printelt sportcipője közvetlenül a Boston Maraton előtt, április elején kerül a boltokba. Az Adidas pedig összeállt a Materialise-zal, és gőzerővel dolgoznak a Futurecraft szérián.

5. A Michelin, a HP, a Canon, a Ricoh, a Toshiba, a Lenovo, az Autodesk és az Apple a nyomtatópiacra lépett vagy tervez lépni. A HP Inc. bevallottan vezető pozícióra tör, az Autodesk sok szoftver után megépítette az Ember printert, és mindenki meglepetésére az Apple is szabadalmaztatott egy full-color 3D nyomtatótervet.

4. Egyre nagyobb a nyomtatott fegyverek körüli vita. Az ausztráliai Új Dél-Wales szigorú törvényt hozott a fegyvernyomtatásra alkalmas fájlok birtoklásáról, az EU be szándékszik tiltani a nyomtatott fegyverterveket, és az USA is küzd az online fájlcsere ellen. Eközben egyre több és jobb tűzfegyver nyomtatásáról olvashattunk.

tizenot3.jpg

3. A 3D nyomtatás a világűrbe tör. A trendet elsősorban a NASA, az Amerikai Légierő és az Airbus fémjelzi. Repülőalkatrészektől Mars-lakások terveiig eseménydús volt az esztendő, és a Made in Space jóvoltából a Nemzetközi Úrállomáson debütált a világűr első kereskedelmi 3D printere.

2. Új nyomtatók jelentek meg a piacon. Zortrax (Lengyelország), XYZPrinting (Tajvan), Form 2 SLA 3D nyomtató (Formlabs), Voxel8 – hogy csak néhány izgalmas gépet említsünk.

1. A Stratasys és a 3D Systems komoly veszteségei ellenére a 3D nyomtatóipar hosszútávú sikerre rendeltetett – ígéri az összes előrejelzés.

 

Címkék: trendek űrkutatás épületnyomtatás Stratasys fémnyomtatás bioprinting 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr768213000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása