HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Melltartó 3D nyomtatással

ferenck 2015.12.01. 08:30

Gyakran frusztráló a melltartóvásárlás, mert valami sosem stimmel. A 25 éves Lidewij van Twillert holland designer is így gondolhatta, amikor kitalálta, hogy az egész testről készült, természetesen a mellre összpontosító 3D szken alapján nyomtat az adott személyre tökéletesen passzoló darabokat.

Egyedi szemszögből közelít a témához. Borzalmasnak tartja a jelenlegi melltartókat: mindet 2D-ben tervezik, hordhatatlanok, közük nincs viselőjük testéhez.

melltarto.jpg

Van Twillert tervei egyébként nemcsak melltartóra, hanem bármilyen alsóneműre alkalmazhatók. Egyelőre nincs piacra kész terméke, de az elképzelés önmagában is izgalmas.

A Delfti Műszaki Egyetemen végzett, ahol az eindhoveni Design Akadémiához hasonlóan nagyon komoly hangsúlyt fektetnek a 3D nyomtatásra. Annyi a különbség, hogy Eindhovenben inkább a 3DP művészi, Delftben pedig a technikai oldalára koncentrálnak. Van Twillert startupja, a Mesh Intimates egyetemi projekt folytatása, abból fejlődött ki a meshszerű alsónemű koncepciója.

melltarto1.jpg

„Mindig érdekelt a divat, de egy kicsit sekélyesnek tartom. Valami technikai megoldást akartam hozzáadni. Miért melltartó? Melyik más ruhadarabnál lenne ennyire fontos a 3D nyomtatás?” – elmélkedik a tervező.

melltarto2.jpg

Egyetlen bökkenő van csak: az ár. Párszáz euróba kerülhet, ha piaci termék lesz belőle. Most keres befektetőket hozzá. Egyébként a minőségi melltartók sem olcsók, van Twillert darabja viszont tényleg méretre, személyre szabottak, ami óriási különbség.

Címkék: design divat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr928128536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása