HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Néhány kattintással 3D modell lesz a 2D-ből

ferenck 2015.11.12. 11:30

A Sur3D az év első felében jelentette be a 2D-t 3D-re konvertáló Selva3D webes alkalmazás bétaváltozatát. A 3DP közösség előszeretettel használja az appot, amelynek most jött ki egy frissített változata. Ugyanolyan könnyen kezelhető, mint az eddigi, de sokkal robusztusabb, és néhány új funkcióval bővült is.

2D képek 3D-vé alakítása minden CAD szoftverrel lehetséges, viszont ez az app sokkal olcsóbb, különösen, ha csak néhány képről van szó. Arról nem is beszélve, hogy egyszerűbb használni… Sajnos nem ingyenes: egyetlen .stl fájl 2,50 dollárba kerül, de ha például 200-at veszünk egyszerre, akkor csak 0,25 egy fájl. (Kérdés persze, hogy vesz-e valaki egyszerre 200 .stl fájlt.)

konvert.jpg

Miután felmentünk a honlapra, kiválasztjuk a megfelelő opciót (logo/szöveg, fénykép), majd feltöltjük a 2D képet. A modell vastagságán módosíthatunk is. Ha akarjuk, előre kiválasztott tárgyakon, például okostelefon-tokon, kulcstartón vagy képkereten szöveget, logót helyezünk el.

Az appnak egyelőre vannak korlátai, például a logók használata, bonyolultabb képek 3D modell helyett inkább domborzati ábrákra hasonlítanak, de a következő – még mindig béta – változatban nyilván orvosolják ezeket.

konvert1.jpg

Komplex tárgyak tervezéséhez értelemszerűen ezentúl is CAD szoftver kell, a Selva3D féle appok viszont a technológiát viszik közelebb a felhasználóhoz, sokat tesznek a „3D nyomtatót minden otthonba” szlogen megvalósulásáért.

Címkék: app CAD

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr788070280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása