HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomatok az ISIS által megsemmisített műtárgyakról

ferenck 2015.11.02. 11:30

A jelenleg a San Jose Állami Egyetemen dolgozó iráni születésű Morehshin Allahyari újmédia-művész, művészeti aktivista, oktató és kurátor. Munkáiban high tech arzenállal vizsgálja napjaink politikai, társadalmi és kulturális ellentmondásait. A technológiával, mint „poétikus eszköztárral dokumentálja személyes és közösségi életünket, küzdelmünket a 21. században.”

allahyari.jpg

A 10. Firenzei Biennálén különdíjat kapott a Material Speculation: ISIS projektért, amelyben a terroristaszervezet által a Moszuli múzeumban megsemmisített asszír műtárgyakról készített 3D modelleket és nyomatokat. Archivál, a 3D nyomtatótechnológiát a politikai ellenállás, a történelem korrigálása és emlékezetben tartása eszközének (is) tartja.

allahyari1.jpg

A nyomtatott szobrokba sérülés nélkül kivehető SD kártyát tett. A kártyákon lévő képek, PDF fájlok és videók az eredeti műtárgyakra vonatkozó információkat tartalmaznak.

allahyari2.jpgallahyari3.jpgallahyari4.jpg

Címkék: művészet világörökség történelemtudomány műemlék-védelem

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr118041394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása