HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ontenna, a halló hajdísz

ferenck 2015.10.21. 11:30

Hogyan segítsük siketek érvényesülését egy olyan világban, amelyben a hangalapú kommunikáció meghatározó szerepet játszik?

Nincs mindig szükség beültetésekre, költséges és esetleg veszélyes műtétekre, és ezekre nem is vágyik minden siket. Az inkább hajdíszre, mint hallókészülékre hasonlító Ontenna nevű nyomtatott eszköz fejlesztésével rájuk gondolt a Hakomimi.net kutatója és jelnyelv-fordítója, az egyébként nem siket Tatsuya Honda.

ontenna.jpg

Ontenna valóban antennaként működik: a 30 és 90 decibel közötti hangokat 256 féle rezgés- és fényminta kombinációjára fordítja. A ritmus, a mintázat és a hangerő egyaránt kivehető belőlük.

A prototípust már tesztelte, az eredmények bizakodásra adnak okot. Több testrész, például az ujjvég és a kar kipróbálása után döntött a rezgéseket jól érzékelő haj mellett. Döntésében az a tény is szerepet játszott, hogy Ontenna így nem érintkezik közvetlenül a bőrrel.

Jelenleg a rezgések hangerejét optimalizálja. Elmondta, hogy már most nagyon sokan szeretnék hordani az eszközt.

Címkék: orvosi implantátum Japán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr718006581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása