HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Vulkán, a világ legnagyobb nyomtatott szerkezete

ferenck 2015.10.12. 11:30

Hetente, sőt, lassan naponta állítanak be hivatalos és nem hivatalos világcsúcsokat, Guinness-rekordokat a 3D nyomtatásban. A WASP nemrég mutatta be monumentális épületprinterét, múlt héten megismerhettük Amerika legmagasabb szobrát, Valenciában gigantikus bábúval fogják ünnepelni a tavaszi Tűzfesztivált, a pekingi 2015-ös Design Héten pedig a VULCAN nevű, 8 méter széles, közel 3 méter magas szerkezetet tekinthette meg a nagyérdemű. Azonnal be is került a Guinness-rekordok könyvébe.

A Kreatív Design Laboratóriumban 20 méretes printerrel készült pavilon a helyszínen összeszerelt 1023 részből áll. Az elnevezés onnan jött, hogy valóban hasonlít a földtani szerkezetre – mintha pont ki akarna törni.

Yu Lei és Xu Feng, a részeket tervező két építész korábbi munkájukat dolgozták bele: selymet és selyemhernyó-gubót szimuláltak, vonalak formák kifinomult hálórendszerét létrehozva belőlük.

largest2.jpg

Yu Lei szerint a VULCAN új valóságot jelenít meg: „digitális tervező- és gyártómódszerekkel a modern építészek az ötlettől az épületig képesek kivitelezni az ideális tervet, minőséget. A fejlődés hatványozottabban mossa el a technológia és a művészet közti határokat.”

largest.jpglargest3.jpg

Címkék: építészet épület épületnyomtatás Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr107956602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása