HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tíz anyagot nyomtat egy MIT-printer

ferenck 2015.09.03. 08:30

Az MIT Számítástudomány és Mesterséges Intelligencia Laboratóriumában (CSAIL) mindössze 7 ezer dollár összköltségen fejlesztett MultiFab egyszerre képes tíz különféle anyaggal dolgozni és nyomtatni belőlük tárgyakat. A rendszer két képtechnológián, a gépi látáson és a 3D szkennelésen alapul.

A MultiFab azonban nemcsak multi-material szerkezet, hanem a 3D szkennelés jóvoltából folyamatos visszacsatolásokat kap, amelyek alapján, hiba esetén újrakalibrálja és korrigálja magát. A gép másik egyedi tulajdonsága komplex komponensek, például szenzorok és áramkörök közvetlen beágyazása tárgyakba. Ez azt jelenti, hogy a mozgó részeket és elektromos alkatrészeket tartalmazó végtermék egyetlen nyomtatással létrehozható.

tizanyag.jpg

A platform kutatóknak és hobbi-nyomtatóknak egyaránt új lehetőségeket kínál, korábban nehezen vagy egyáltalán nem printelhető tárgyakat képesek alkotni vele.

Egyelőre okostelefon-tokot és LED-lencséket nyomtattak az új géppel, hamarosan motorokat, aktuátorokat és a fejlett elektronikus darabokhoz fontos egyéb komponenseket is fognak.

A 3D nyomtatók többségénél igen korlátos az anyaghasználat. A multi-material gépek fúvókái cseppfolyósított hőre lágyuló műanyagokat (thermoplastic) préselnek ki, amelyek megkeményednek, és rétegről rétegre alkotnak belőlük tárgyakat. A MultiFab kevert fotopolimerek mikroszkopikus méretű cseppecskéivel dolgozik. Működése mechanikailag nagyon hasonlít a Stratasys PolyJet gépeihez.

Címkék: nyomtatók MIT nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr187752780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása