HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Közösen fejleszt és nyomtat viselhető technológiákat a Pentagon, az Apple és a Boeing

ferenck 2015.09.02. 08:30

Az amerikai kormánnyal kapcsolatban álló több ügynökség, szervezet hosszú ideje foglalkozik 3D nyomtatással, egyik-másik, például a NASA a technológia innovátorai közé tartozik. Múlt hétvégén a Pentagon is bejelentette, hogy a FlexTech Szövetség keretében 96 vállalattal, 42 felsőoktatási intézménnyel és 14 állami és regionális szervezettel, és 11 laboratóriummal lép partneri viszonyba. Az együttműködés célja következőgenerációs nyomtatott viselhető (wearable) technológiák fejlesztése. A kormány 75, nem kormányzati szervek 96 millió dollárral támogatja a FlexTech kutatásait.

A tervek szerint sokféle, rengeteg elektronikával és érzékelővel felszerelt csúcsminőségű viselhető cuccot dolgoznak ki, amelyek zömét katonai környezetben fogják használni. Például rugalmas szenzorok figyelik a katonák egészségi állapotát, elhelyezkedését a csatamezőn, hasonló teljesítménymonitorozó eszközökkel ellátott tankok és repülők sokkal jobban tudják kezelni a külső nyomást, hőséget stb. Az áramkörökhöz, kommunikációs eszközökhöz nagyon rugalmas anyagokat használnak, amelyeket egészen vékony szilícium chipekkel kombinálnak össze.

wearable.jpg

A katonai technológiák jellemző módon nemcsak a hadseregben, hanem a hétköznapi életben is teret hódítanak, az egészségfigyelő szenzorokkal például civil alkalmazásokra is gondolnak. A nagyívű fejlesztést egyelőre azonban az indokolja, hogy az Egyesült Államok mindenképpen meg akarja őrizni vezető katonai szerepét.

A Pentagon nem gondolkozott azon, hogy egymagában fejleszti az új technológiákat, az ötlet megszületésétől széleskörű együttműködés volt a cél. A szövetségnek olyan illusztris tagjai vannak, mint például a Boeing, az Apple, a Harvard, az Advantest Akron Polymer Systems, a Motorola, a Qualcomm vagy az MIT. A k+f tevékenységnek a kezdeményezéshez alapított Rugalmas Hibrid Elektronikai Innovációs Intézet San José (Kalifornia) székhelyű gyártóközpontja ad majd otthont.

Címkék: hadügy Apple viselhető technológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr847750382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása