HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Okostelefonból 3D hologram

ferenck 2015.08.28. 11:30

Gianluca Pugliese fotós, maker és mindenek felett a digitális gyártás szerelmese. Legújabban átlátszó objektumok, például hologramok 3D nyomtatásával kísérletezik.

Nemrég határozta el, hogy összes új munkáját dokumentálja, és közben azon kezdett el gondolkozni, hogyan lehetnének valóban átlátszók a nyomtatott objektumok. Az egyik Instructables oldalon egyszerű műanyagpiramison alapuló projektre bukkant, amelyben a piramist okostelefonnal létrehozott hologramhoz használták fel.

holo.jpg

Eldöntötte, hogy kinyomtatja, megtette, a nyomat ABS-ből készült.

A legjobb benne, hogy mi is elkészíthetjük. Legegyszerűbb, ha a piramis négy falát világos műanyagból vágjuk ki, majd a falakat összeragasztjuk. A tetejének nagyjából egy négyzetcentiméternek kell lennie, amely lehetővé teszi, hogy megfelelő fényforrást (okostelefont) használva, holografikus formákat lássunk. Semmi más nem kell hozzá, csak műanyaglap, olló, ragasztó és egy okostelefon.

holo2.jpg

Ha a piramist megfordítjuk, és mint ahogy az alábbi videón látjuk, fejjel lefelé tesszük a kijelzőre, halvány fénynél holografikus formák tűnnek fel – áll a használati utasításban.

Pugliese újítása ennél azért bonyolultabb, de az eredmény nagyon érdekes: színes virtuális objektumok, például lepkék és madarak jelentek meg a kijelzőn. Ha megvan a piramis, okostelefonok holográf appjaival mi is megtehetjük ugyanezt.

Címkék: virtuális valóság okostelefon hologram Instructables

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr617686870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása