HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2016-ra megháromszorozódik a kínai 3DP piac

ferenck 2015.08.17. 08:30

A Researchmoz piackutató cég a teljes bevételeket és legfontosabb szereplőket is figyelembe vevő 107 oldalas mélyelemzést készített a 3D nyomtatás kínai helyzetéről. A szerzők egyik legfontosabb, többször idézett forrása a Kínai 3D Nyomtatóipari Szövetség volt, erre a szervezetre hivatkozva állítják, hogy a 2015 eleji helyi piac 600 millió dollár körül mozgott, 2016-ra viszont elérheti az 1,6 milliárdot, azaz közel megháromszorozódik. Összehasonlításként: 2013 végén a globális piac 4 milliárd, egy évvel később 7,8 milliárd dollár volt, míg a 2010 és 2013 között 32 százalékos növekedést állapítottak meg. Tehát a technológia az átlagnál sokkal gyorsabban fejlődik Kínában.

china_2.jpg

Kína birtokolja a nyomtatók 8,7 százalékát, a szabadalmak számát illetően a távol-keleti ország harmadik. A terjeszkedést jelzi, hogy oktatási intézetekkel együttműködő egyes helyi cégek hordozható és desktop gépei betörtek az európai és az amerikai piacra. Például az UP! printersorozatot gyártó TireTime bevételének 70 százaléka ezekről a piacokról származik. Az elemzés egyébként 19 kínai és több nemzetközi vállalatot emel ki.

Címkék: trendek üzlet gazdaság Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr887661682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása