HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Űrdrónokat nyomtat a NASA

ferenck 2015.08.05. 08:30

A NASA szerint a kvadrokopterek az űrben is ugyanolyan hasznos adatgyűjtők lehetnek, mint a Földön. Az ügynökség boltban megvásárolható és nyomtatott alkatrészekből el is készített már öt prototípust.

Az űrdrónok (extrém hozzáférésű repülők, EAF-ek) barátságtalan terepek felett is működnek, és képesek mintákat venni. Propellerek helyett speciális, oxigénnel vagy vízpárával működő hideggáz fúvókás meghajtó rendszert használnak.

nasa_3.jpg

A tervek szerint a drónok vagy automatikusan, vagy a földi irányítóközpontból vezérelve derítenek és térképeznek fel olyan területeket, amelyeket más űrjárművek nem tudnak. A Marson vagy a Holdon perceket, aszteroidákon órákat képesek eltölteni. Vulkánok környékét járják be, az emberi élethez nélkülözhetetlen víz és ásványi anyagok után kutatnak. Később a Jupitert és a Szaturnuszt is megcélozhatják, és vizsgálhatják a két óriásbolygó atmoszféráját.

Eleinte azonban mindenképpen a Marsról próbálnak minél több információt gyűjteni.

Címkék: világűr NASA drónok

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr527679910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Killary Fucking Clingon 2016.01.12. 23:19:52

Azért mondjuk 8db propellert számoltam ezen az egyetlen drónon..
süti beállítások módosítása