HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott grafénelemek?

ferenck 2015.08.05. 11:30

Az elemek optimalizálása a mobiltelefónia egyik leggyorsabban megoldandó problémája. Sokan kísérleteznek a mostaniaknál kisebbekkel, könnyebbekkel, tartósabbakkal, energiahatékonyabbakkal, és persze masszívabbakkal.

Craig Banks, a Manchesteri Városi Egyetem elektrokémia és nanotech professzora is ezt teszi egy három és féléves projekt keretében. Kutatócsapata nap-, szél- és hullámenergiát tároló elemek létrehozására alkalmas 3D nyomtatót fejleszt.

grafen_3.jpggrafen2_2.jpg

A fejlesztéshez grafénnel is dolgoznak, amelyet egyébként pont a manchesteri egyetemen fedeztek fel 2004-ben. A grafén fémeknél jobb áramvezető tulajdonságát kihasználva hoznak létre elemek áramtároló kapacitását növelő, optimalizált 3D szerkezeteket.

Címkék: mobiltelefónia grafén

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr127680038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása