HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mindentudó participő törött lábra

ferenck 2015.08.03. 08:30

Dr. Mike North, az Outrageous Acts of Science amerikai tévéműsor házigazdája szárkapocscsonttörést szenvedett, és a hagyományos gipsz ötlete egyáltalán nem tetszett neki. Tartós, de könnyen eltávolítható megoldást keresve felvette a kapcsolatot az oaklandi 3DP specialista FATHOM céggel.

A BOOMcast nevű „gipsz” azonban még a sokat látott műsorvezetőt is meglepte.

A digitális szkennelés adatait felhasználó FATHOM ugyanis egészen különleges darabbal állt elő. Az inkább high-tech participő, semmint gipsz valós időben, a számítási felhőn keresztül küld egészségügyi információkat az orvosnak, okostelefonról zenét játszik, adatokat gyűjt. Maga a „gipsz” és a tépőzárak Nylon 12-ből készültek, az egész darabot több anyaggal dolgozó PolyJet gépen nyomtatták.

north2.jpg

A wifis lábbelit Intel Edison chip működteti, találunk benne giroszkópot, gyorsulás-, mágnesesség-mérőt, a kezelőorvost hasznos adatokkal ellátó nyomásérzékeny, arra ellenálló kütyüket. Beépített LED-égőin keresztül hangulatvilágítást szolgáltat, de a toppantásra aktiválódó hangszóró-rendszer még a lámpáknál is innovatívabb. Az általa sugárzott alacsony frekvenciájú hangok kutatók szerint jó hatással vannak törött csontok gyógyulására.

north1.jpg

A FATHOM úgy véli, hogy a különleges darabból egy ideig aligha lesz kereskedelmi forgalomban megvásárolható termék, viszont a nyílt forrású fejlesztés és a dolgok internete (Internet-of-things) technológiák alkalmazásának nagyszerű megvalósíthatósági példája (proof of concept).

Címkék: cipő orvosi innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr477674040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása