HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Betonprintert fejleszt egy texasi diák

ferenck 2015.07.31. 11:30

Az épületnyomtatás sokáig nagyon futurisztikusnak tűnt, az utóbbi idők néhány látványos projektje viszont jelzésértékű: előbb válik valósággá, mint gondoltuk pár éve.

Erre utal az a tény is, hogy a technológia más alkalmazási területeihez hasonlóan, többen kezdtek el sajtolás (extrúzió) alapú épületprintereket fejleszteni. Egyikük, a texasi Alex Le Roux RepRap-típusú betonnyomtatón dolgozik. Elmondása szerint a beton vastagsága, az ideális méret és a speciális összetevők megtalálása a legnagyobb kihívás.

beton1_1.jpg

A jelenlegi 8x8x8-as munkaterületű változat túl kicsi, de dolgozik rajta, hogy jóval méretesebb legyen. Befektetőket is keres, hogy kereskedelmi termék legyen az egyelőre garázsprojektből.

Címkék: épületnyomtatás RepRap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr447667028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása