HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A legkúlabb hűtőtáska

ferenck 2015.07.30. 08:30

A Kickstarter történetének legsikeresebb projektjét, a 2014 júliusában indult „Legkúlabb hűtőt” (Coolest cooler) több mint 13 millió dollárral támogatták az önkéntes adakozók. A mindentudó szerkezetet ezen a héten kezdték szállítani a megrendelőknek.

Hűtő, de lényegében univerzális partigép: koktélos, sztereólejátszó, bármit tárol, és sok mindent megtesz, ami ahhoz kell, hogy valahol elkezdjünk bulizni.

cooler.jpg

Ryan Grepper fejlesztő elmondása szerint nem volt egyszerű kivitelezni az 55 nyomtatott részből álló darabot, amelyet a Time Magazin néhány héttel a Kickstarter-kampány lezárulása után beválasztott 2014 25 legjobb innovációja közé. Grepper és társai Az oaklandi 3DP specialista FATHOM céggel dolgoztak együtt. A prototípuskészítés csak néhány napig tartott a szokásos hetek, hónapok helyett, pedig a nyomtatott részek között USB-töltő, LED-ek, hangfalak, tálak és tálcák, dugóhúzó stb. is szerepelnek.

cooler3.jpg

A prototípus nemcsak jól nézett ki, hanem funkcionált is. Az összeszerelés csak nyolc órát vett igénybe. Prototípusból többszörös iterációval, 3D nyomtatással és CNC marással, egyes részek átalakításával, az elektronikai alkatrészek pontos beágyazásával lett termék.

cooler2.jpg

Grepper elmondta, hogy a 3D nyomtatás volt a kulcs: „MakerBot, 3DP és a garázsban átszórakozott órák nélkül nem lenne Legkúlabb hűtő. Ha van egy printered, a nyers műanyag és az elektronika a legnagyobb kiadás. Akkor látod, hogy milyen sokat spóroltál, ha összehasonlítod más prototípuskészítési módszerekkel.”

Címkék: Kickstarter prototípuskészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr87663908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása