HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott minipumpa

ferenck 2015.07.28. 08:30

Egy Icecats nevű Instrustables felhasználó különféle anyagok egyetlen extrúderes gépen történő nyomtatásához írt egyszerű használati utasítást, amelyet a rugalmas NinjaFlex és a kemény, faalapú PLA összekombinálásával készített minipumpával szemléltet.

Az ötlet onnan jött, hogy ha csak egy extrúder van a gépen, márpedig a printerek többségén csak egy van, akkor egyszerre csak egyetlen anyagot lehet nyomtatni, és a végeredmény vagy kemény műanyag, vagy rugalmas, vagy vízben oldódó stb. tárgyak lesznek. Mindegyik homogén, nem lehet kombinálni az anyagokat, nincs kihasználva a technológiában lévő potenciál.

pumpa.jpg

Icecats-t nagyon frusztrálta ez a tény, és kitalált egy módot, hogy hogyan lehet többanyagos nyomatokat készíteni egyetlen extrúderrel.

Lényege, hogy a különféle anyagokat különféle rétegekben kell printelni. Elkezdjük az egyikkel, eljutunk egy pontig, pihentetjük a gépet, kicseréljük az anyagot, és folytatjuk a printelést. Végig nagyon oda kell figyelni, leginkább arra kell vigyázni, hogy a beavatkozás a megfelelő pillanatban történjen meg, és gyors legyen.

Egyes anyagok kombinációja biztos nem fog működni, de mindenképpen megéri a lehető legtöbbet kipróbálni.

Címkék: csináld magad multimaterial Instructables

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr767658914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása