HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Otthoni nyomtatásra tervezett ruhák

ferenck 2015.07.27. 11:30

Divatbemutatókon egyre több nyomtatott kiegészítőt, ruharészletet látunk, teljes egészében printelt darabot viszont ritkán. A tel-avivi Shenkar College végzős tervezője, Danit Peleg kollekciója változást ígér: valamennyi ruhája printelhető otthoni desktop gépeken.

Peleg korábban szinte semmit nem tudott a 3D nyomtatásról, a technológiával a kollekció kidolgozása előtt, tavaly szeptemberben ismerkedett meg, és eldöntötte, hogy maximálisan él a lehetőségeivel.

peleg3.jpg

Hamarosan kapcsolatba lépett 3DP specialistákkal és makerekkel, majd különféle gépekkel (MakerBot, Prusa, Witbox) és anyagokkal (PLA, lágy PLA stb.) kísérleteztek. A PLA-vel nem volt elégedett, nem találta elég rugalmasnak. A Filaflexet viszont igen, és egy vörös dzsekit nyomtatott is belőle egy Witbox printeren.

peleg6.jpg

A kísérleti periódus után többfajta mintával próbálkozott, legjobban a sejtszerű szerkezetek tetszettek neki, amelyeket Filaflex-szel kombinálva csipkeszerű textíliákat dolgozott ki.

peleg4.jpg

A teljes kollekció kilenc hónap alatt, Optitex és Blender szoftverekkel, mintegy 2 ezer óra nyomtatással készült el. A ruhák mellett a cipőket is printelte.

„100 százalék 3DP” – nyilatkozta utána.

peleg5.jpg

Komoly lehetőséget lát a technológiában: divattervezők közvetítők nélkül, saját anyagból, otthon készíthetnek ruhákat. Idővel pedig nemcsak divattervezők, hanem bárki, aki saját darabokat szeretne hordani.

peleg1.jpgpeleg2.jpg

Címkék: divat nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr467654382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása