HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gyorsan növekszik a 3DPrinterOS

ferenck 2015.07.10. 08:30

A 3D Hubshoz hasonló, operációs rendszeréről ismert 3DPrinterOS – egy három hónapja indult felhőszámítás-alapú, gépmegosztó felhasználói platform – remek számokat produkál: a hálózat 2 ezernél több online összekapcsolt gépét 83 ország 920 városának 4700 usere használja.

Kezdetben sokan kételkedtek, vagy tették fel a kérdést, hogy a 3D Hubs nem elég? Úgy tűnik nem, ami megint a technológia népszerűségét bizonyítja. Pedig a szolgáltatás nagyon hasonló: a 3DPrinterOS nyomtató-csomópontokat kínál a hálózat tagjainak. A platformot könnyű használni, a userek bármilyen formátumú fájlokat oszthatnak meg, kezelhetnek. A személyre szabást és a javítási munkákat szintén egy és ugyanazon platformon kivitelezhetik.

3os2.jpg

A 2 ezernél több géppel csak az elmúlt hétben 8100 nyomatot készítettek. A hálózat napi átlagban 90 óra nonstop printelést produkál, ami szintén komoly teljesítmény.

A platformra – akárcsak anno a Facebookra – oktatási intézmények figyeltek fel elsőként. A jelenlegi felhasználók fele is iskola vagy velük szoros kapcsolatban lévő személyek.

A legújabb felmérésből kiderült, hogy átlagban minden új géphez két plusz felhasználónak lesz hozzáférése. Többek között ezzel a trenddel is magyarázható, hogy jelenleg a 3DPrinterOS a világ leggyorsabban növekvő 3DP platformja.

3os.jpg

A gépek listáját – nem meglepő módon – toronymagasan vezeti a MakerBot Replicator 2.

Címkék: trendek MakerBot felhőszámítások 3D Hubs nyomtatóhálózatok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr627613580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása