HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Marijuanakert gyógyászati célokra

ferenck 2015.07.07. 11:30

Napi rendszerességgel jelennek meg 3DP orvosi alkalmazások. Az egyik legújabb, az ottawai 3Dphonics fejlesztése arra a tényre emlékeztet, hogy ezek az alkalmazások nemcsak sebészi modellek vagy titánimplantátumok lehetnek. A cég ugyanis a napokban jelentette be a világ első nyomtatható, teljesen moduláris, személyre szabható – kifejezetten gyógyászati rendeltetésű – marijuanakartjét. Nyilvánvalóan a rekreációs célú fűtermesztést is fellendíti, illetve új impulzusokat is ad a marijuanával foglalkozó egyre több startupnak. Csak idő kérdése, hogy ők is felfedezik a 3D nyomtatásban rejlő potenciált.

Michael Golubev a 3Dphonics vezetője elmondta, hogy mivel egyre több kormány ismeri el a marijuana gyógyászati lehetőségeit, az anyag ma már kevésbé stigmatizált. Talaj nélküli növénytermesztésen (hidropónia) alapuló rendszerükkel a rászoruló betegeknek kívánnak segítséget nyújtani, hogy olcsón és szabadon hozzájussanak az orvosi célú fűhöz. A számok Golubevet igazolják: az Egyesült Államokban a legális „kannabiszipar” 2013-ról 2014-re 74 százalékos növekedést (1,5 kontra 2,7 milliárd dollár) produkált.

marijuana.jpg

A hidroponikus rendszer és kerti kiegészítők fejlesztésével, nyomtatásával ismertté vált cég legújabb munkája egyszerű és hatékony: cserép, fedél és ültető kombinációja. Lego kockákként használhatók, mindegyik egyedi igények szerint alakítható ki. Elsősorban azokra a városlakókra gondoltak velük, akik csak egy erkélyt tudnak használni orvosi rendeltetésű fű termesztésére.

marijuana2.jpg

A kert és a hidroponikus rendszer kombinációjával az öntözés is megoldható, a felhasználónak egyedül a víztartály feltöltésére kell ügyelnie.

A jelenlegi „kert” az 1.0 változat, de hamarosan jön az újabb.

Címkék: orvosi innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr887605974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása