HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott cápafej kerül egy ausztrál múzeumba

ferenck 2015.07.06. 08:30

Néhány hete óriáscápa tévedt egy halászhajó hálójába a délkelet-ausztráliai Victoria állam és a Tasmania közötti Bass szorosban. Az arrafelé nagyon ritka állat sajnos elpusztult, mire a hajó partot ért. A szorosban az 1930-as években fogtak utoljára óriáscápát, 1855 óta pedig ez volt a harmadik.

Óriáscápákra általában uszonyuk miatt vadásznak, a belőle készült leves igazi ínyencfalatnak számít. A halászok viszont nem akarták gasztronómiai célokra elpazarolni a 20 láb hosszú és 3,5 tonnás példányt (a cetcápák után a világ második legnagyobb halát), és inkább a portlandi Victoria Múzeumnak adományozták tudományos kutatásokra.

shark.jpg

A múzeum eldöntötte, hogy 3D szkent készít az állat fejéről és kopoltyújáról. Mihelyst végeznek a szkenneléssel, másolatot nyomtatnak, amelyet vagy 2015 végén vagy jövőre már meg is nézhetnek a látogatók.

Az inkább gyors, viszont meglehetősen „szagos” szkennelést a helyi specialista Qubic szakemberei kivitelezik, 3D kézi szkennert használnak hozzá.

Címkék: állatok 3D szkennelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr727602634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása