HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Irodaépületet nyomtatnak Dubaiban

ferenck 2015.07.01. 11:30

Többen kísérleteznek épületnyomtatással, a médiumok egyre gyakrabban számolnak be merész projektekről, kínai házakról stb. Az esetek többségében azonban „csak” a külső falakat printelik.

Az Egyesült Arab Emirátusok Nemzeti Innovációs Bizottsága tegnap jelentett be egy, az eddigieken túlmutató új projektet. A projektet az a Jövő Múzeuma jegyzi, amelyet idén kezdtek el építeni.

dubai1.jpg

A tervek szerint teljes irodaházat nyomtatnak, és ezúttal nemcsak a külső, hanem a belső falakat, sőt, a berendezést is. Az ötletgazdák célja, hogy Dubai globális 3DP csomóponttá, a szakterületi innováció motorjává váljon. Ez az első lépés, amelyet sok más fog követni.

A 2014 végi kínai épületnyomtatással Guinness-csúcsot felállító WinSun Global és több más vezető építész- és tervezőiroda lesznek a kivitelezők. A közel 200 négyzetméteres épületet 6 méter magas géppel fogják printelni. A gépet a helyszínen szerelik össze, a nyomtatáshoz speciális betont (SRC), szálakkal megerősített műanyagot (FRP) és üvegszálakkal feljavított gipszet (GRG) használnak. Az építkezés néhány hét alatt végbemehet, a munkaköltségek 50-80, a munka közben termelt szemét 30-60 százalékkal lehet kevesebb, mintha hagyományos módszerekkel dolgoznának.

dubai2.jpg

Az épületet különféle célokra lehet majd hasznosítani, helyiségeiben saját 3DP kiállítás is lesz.

Címkék: építészet épületnyomtatás innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr177586346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása