Szingapúr igazi gasztronómia paradicsom, dél-kínai, maláj, dél-indiai és thai konyha találkozása, keveredése. A városállam olyan ínycsiklandozó fogásokkal ajándékozta meg az egyetemes konyhaművészetet, mint például a chilis rák, a halfej curry vagy a szintén tenger gyümölcseiben bővelkedő katong laksa.
Szingapúr azonban nemcsak a kulináris élvezetek vagy a pénzügyi szolgáltatások Mekkája, hanem a Távol-Kelet egyik technológiai fellegvára is, nyílt és dinamikusan fejlődő gazdasággal, folyamatos innovációval, nagyon fejlett startup-ökoszisztémával, világhírű felsőoktatási intézményekkel és kutatóintézetekkel.
2015-öt pedig nemcsak a fém-, hanem az ételnyomtatás potenciális áttörési éveként is szokás jellemezni, tehát cseppet sem meglepő, hogy Daniel Peng Zho, a Nemzeti Egyetem 3D nyomtatással egyelőre inkább csak ismerkedő diákja különös ötlettel, süteményt, csokit és krumplipürét is nyomtató géptervvel állt elő.
Több társával dolgoznak rajta. Még nincs kész teljesen, de már printeltek vele. A fúvóka 1,5 milliméter, a nyomtatási terület 15x15 centi, ami nem is annyira rossz egy kajaprintertől. Még egy technikai adat: egy néhány rétegből álló pálmaformájú süti nyomtatása 3-4 perc.