HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Torzított arcképek nyomtatott lencsével

ferenck 2015.04.13. 08:30

MacBook használók jól ismerik a fényképeket különféle filterekkel megváltoztató Photo Booth alkalmazást. De még szórakoztatóbb lenne, ha a valóságban is hasonló szűrőkkel változtatjuk meg az arcunkat.

Két kaliforniai művész, Robb Godshaw és Max Hawkins ebből az elméleti alapvetésből kiindulva készítette el a „Kisebb és fejjel lefelé” (részben) nyomtatott lencsegyűjteményt. Munkáikat április 9. és 11. között állították ki San Franciscóban, a „Maker Street” Prototípusfesztiválon.

distorted1.jpg

Azért különlegesek, mert a szemüvegek és lencsék zárt világ a kívülállók számára, komoly szakértelem nélkül nem megy. Szerintük ennek meg kell változnia, és a 3D nyomtatás, illetve az új CNC eszközök leegyszerűsítik a folyamatokat, könnyebb velük a prototípuskészítés.

distorted2.jpgdistorted3.jpg

Mindegyik lencsével különleges effektus érhető el, összesen nyolcat csináltak. A geometriához Autodesk T-Spline-t, a torzító hatásnál különösen fontos sugárkövetésre a Rhino speciális szoftverét használták. A prototípusgyártás lehetőségeinek bemutatása végett a lencsék felét Objet printeren nyomtatták, másik felét pedig CNC géppel alkották meg. Mindegyik jól sikerült.

A munkafolyamatról a projekt Instructables oldalán számolnak be.

Címkék: optika Autodesk Maker kultúra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr757360976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása