HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Praktikus kézieszköz nyomtatási utómunkálatokhoz

ferenck 2015.04.01. 11:30

Teljesen mindegy, hogy SLS, SLA, FDM vagy más eljárással nyomtatunk, utómunkálatok nélkül csak ritkán olyan a nyomat, mint szeretnénk. Többféle módszerrel korrigálják a hibákat, formálják termékké, alkotássá a nyers tárgyat. Ezekre az utómunkálatokra kínál integrált megoldást a 3D 2.0 Inc. a Retouch3D kézieszközzel.

retouch.jpg

A gép feje az elvégzendő munka jellege szerint cserélhető, a hőmérséklet az anyagnak, a tárgy méretének és formájának függvényében állítható be és módosítható. A Retouch3D több népszerű anyaggal, például PLA-vel, ABS-szel és műgyantákkal is kompatibilis. A hőmérsékletszabályozót azért is tették bele, hogy az anyagok körét tovább bővíthessék.

retouch5.jpgretouch4.jpg

„Amíg nincs 3D printerünk, nem is sejtjük, hogy mennyire időigényes és frusztráló lehet a segédanyagok eltávolítása és a nyomtatási hibák kijavítása. Rájöttünk, hogy ha a hő hoz létre egy 3D nyomatot, akkor hővel lehet megtisztítani is. Így született a Retouch3D” – nyilatkozta Phil Newman, a 3D 2.0 alapítója.

retouch2.jpgretouch3.jpg

A 3D 2.0 Kickstarter-kampányt is indított, az első szállítások 2016 elején várhatók. A támogatóknak 149 dollárba kerülhet egy Retouch. Szélesebb körű kereskedelmi forgalmazásra nem sokkal később számíthatunk.

Címkék: segédeszközök utómunkálatok Kickstarter

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr807323810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szeleskaposzta 2015.04.01. 21:40:36

Kürölbelül 10 évvel ezelőtt reszeltem az első műanyagvágásra szánt éles pákahegyemet, amit egy 5000 Ft-os praktiker gazdaságos pákába lehetett becsattintani. Később faragtam több alakos hegyet is egyedi feladatokra.

Ellenben én nem írtam rá hogy 3D, nem volt rettentő dizájnos és nem tettem fel kickstarterre.

Élhetetlen vagyok?
süti beállítások módosítása