HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

„Toronyóra” fafaragással

ferenck 2015.03.31. 08:30

Jason Preuss michigani designer egészen különleges és monumentális darabot nyomtatott: egy 120x60 centis órát. Nem akármilyet, hanem díszes fafaragásra printelte a toronyórát, legalábbis toronyóra-szerű szerkezetet.

Csakhogy a fafaragás sem fafaragás, hanem módosított MakerBot Replicator 2-vel printelt 6 kiló PLA. 120 részből áll, amelyeket Preuss gondos munkával ragasztott össze.

clock1.jpg

A fafaragás-mintázatok 3D tervrajzzá alakítása hónapokig, októbertől január elejéig tartott. A printelés és a ragasztás szintén időigényes volt, Preuss majdnem két teljes hónapot, a januárt és a februárt áldozta rá, hogy időben elkészüljön a Középnyugati RepRap Fesztiválra, ahol mindenki elragadtatással nézte munkáját.

clock2.jpg

A mestermű fájljai egyelőre nem tölthetők le, de a fafaragó korábbi és kisebb alkotása a Sárkányóra már fent van a Thingiverse-en.

Címkék: óra MakerBot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr57320624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása