HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatópisztoly Legoból

ferenck 2015.03.10. 11:30

A Koppenhágában élő új-zélandi Vimal Patel egyetemi feladatként kapta, hogy készítsen „dolgokat” környezetkímélő 3D nyomtatószálból, ne maradjon utánuk semmi szemét, ne dolgozzon mérgező és újrahasznosításra alkalmatlan anyagokkal.

Egyetlen anyagot tartalmazó nyomtatószállal (monomateriality) kísérletezett az egyetem egyik printerén, amely ugyan kinyomtatta a szálat, viszont a megálmodott sajátos sisak nem lett olyan rugalmas, mint szerette volna. Rájött, hogy speciális extruder kell hozzá.

gun1_1.jpg

Lego-tapasztalatából merítve a 3Doodlerhez hasonlóan működő, különleges extrudert tervezett. Robotikai megoldásban gondolkozott, de munka közben kiderült, hogy egyszerűbben is menni fog. A Lego kockák mechanikai egységként funkcionálnak, az extruder szerepét a velük összekapcsolt forró ragasztópisztoly tölti be.

gun2.JPG

Sikeres tesztek után a sisakkal folytatta, amelyet egy fekete fejszoborra nyomtatott. A sors iróniája, hogy a projekt eredetileg a sisakról szólt, a bemutató sztárja viszont az extruder lett, amelynek a fájljai egyébként le is tölthetők.

Címkék: művészet Lego 3Doodler környezetbarát nyomtatás extruder

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr437254813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása