HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fémnyomtatás: az acél újradefiniálása

ferenck 2015.03.06. 11:30

3D fémnyomtatással finom fémporokból állítanak elő nagyon összetett alkatrészeket. A nyomtatott tárgyak minősége a por tisztaságától és sok más tulajdonságától függ.

Egy Rhode Islandi vállalat, a NanoSteel az alkatrészgyártáshoz leggyakrabban használt fémek egyikét, az acélt igyekszik „újradefiniálni” és az addiktív technológiához alkalmazni, alkalmassá tenni rendkívül kemény és komplex, ugyanakkor rétegről rétegre egyedi elvárások szerint alakítható tárgyak nyomtatására.

Tavaly az anyagtulajdonságokat e szempontok alapján alakítva, kifejezetten 3D nyomtatótechnológiára, szelektív lézeres szinterezéshez fejlesztettek teljesen új acélport. Törés- és repedésmentes, teljesen tömör, 1000 HV-nél keményebb mintát printeltek vele. (A HV vagy HK az anyagok keménységének az értéke.)

nanosteel.jpg

A Connecticuti Fejlett Technológiai Központtal együttműködve a NanoSteel csapatának közvetlen lézeres lerakással (DLP, direct laser deposition) a nagyon masszív, de egyben hajlítható ötvözetből sikerült alkatrészmintákat készítenie idén. Elmondták, hogy az additív gyártótechnológia teszi lehetővé a kemény és rugalmas anyagtulajdonságok szimultán, hőkezelés nélküli kiaknázását.

nanosteel2.jpg

Mindez azért fontos, mert a NanoSteel különleges tervezésű nyomtatóanyagával, az AM-porral az eddigieknél ütés- és kopásállóbb, robusztusabb és masszívabb alkatrészek, csapágyak, vágószerszámok stb. állíthatók elő. A szerszámgép-, az autó-, az energiaiparban és a mezőgazdaságban számítanak az első alkalmazásokra.

Címkék: innovátorok gyártótechnológiák fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr157244285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása