HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Star Trek asztali lámpa

ferenck 2015.03.02. 08:30

Véletlen egybeesés, hogy több médium február 27-én számolt be a Seattle-illetőségű designer, Michael Bowers sci-fibe illő lámpájáról, ugyanazon a napon, amikor elhunyt Leonard Nimoy, az 1960-as években indult kultikus Star Trek (Csillagszekerek) „mindenki kedvence” Mr. Spockja. Bowers az Új nemzedék (1987-1994), a legendás USS Enterprise D csillaghajó, annak térhajtóműve előtt tiszteleg az ugyanolyan sejtelmes kék fénnyel világító lámpával.

startrek1.jpgstartrek2.jpg

HD képernyőképeket készített az eredetiről, majd Google Sketchet használva próbálta megőrizni a térmeghajtó formáját. Vásárolt egy olcsó kék lámpát az Amazonon, Printrbot Pluson kinyomtatta a különféle moduláris alkatrészeket, végül összeszerelte az egészet.

A fájlokat megosztotta a Thingiverse-en, ahol a LED bekötéséhez is ad tanácsokat. A modularitás lehetővé teszi, hogy az érdeklődő felhasználó tetszés szerinti méretben készítse el a sajátját. Színeken és a fényen is változtathat.

startrek3.jpg

Közben a 3DP-rajongó informatikus Alex Roberts már elő is rukkolt egy kisebb változattal. Háromnegyedére csökkentette Bowers lámpáját.

Címkék: film sci-fi lámpa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr577231901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása