HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jön a Microsoft HoloLencséje

ferenck 2015.01.23. 08:30

A Microsoft a Windows 10 operációs rendszerhez kapcsolódó fejlesztésekről tartott szerdán sajtótájékoztatót. A nagyközönség azonban főként a napokban parkolópályára tett GoogleGlass-re és az Oculus Riftre adott válaszukat, a 3D modellezés- és nyomtatás- vagy egyszerű játékalkalmazásnál sokkal többel kecsegtető HoloLenst várta izgatottan. A sci-fibe illő holografikus szemüvegről senki nem tudja még, hogy mivé fejlődik majd, hiszen a Kinectet is játékra találták ki, manapság viszont eredeti funkciója mellett sok másra, például 3D tárgykészítéshez is jó. Ilyesmi várható a Microsoft csodalencséjétől is.

hololens1.jpg

A HoloLens annyiban hasonlít a Google szemüvegére, hogy szintén használja a kibővítettvalóság-technológiát (AR), viszont – mint a neve is sejteti – holografikus készülék. Az Oculus Rifttől pedig főként abban tér el, hogy a fejlesztői által a „jövő személyi számítógépeként” leírt eszköz nem nyújt teljesen immerzív élményt (de az esetenként kellemetlen émelygés-szerű mellékhatás sincs), valóság és virtualitás sokkal jobban összekeveredik a felhasználói élményben. Értelemszerűen nemcsak szemüveg, hanem komplett rendszer, CPU-val és GPU-val.

Úgy tűnik, jól belőtték a terepet: felhasználóbarátabb az Oculus Riftnél, több és gyakorlatiasabb (oktatási, orvosi, épülettervezői, mérnöki stb.) alkalmazása lehet, mint a GoogleGlass nyugdíjazott eredeti változatának.

hololens2.jpg

A fogyasztói 3D nyomtatás elég régóta a Microsoft krédójának része, amit a Windows 8-tóll és a MakerBot printerek árusításától kezdve a gyakorlatban is megtapasztalunk. Valóságformáló, virtuális objektumokat kézzel fogható tárgyakká alakító, a fizikai világot pedig AR- és VR-megoldásokkal újabb jelentésrétegekkel gazdagító médiumot látnak benne.

Címkék: virtuális valóság bővített valóság Google Facebook Microsoft GoogleGlass

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr917098575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.László 2015.01.23. 20:45:00

Holo-lencse. Ez jó:) Ha 3 milcsit mutat, lecsukják?

sanyix 2015.01.23. 21:53:38

Megint??? Az előző történelem írásairól valahogy lemaradtam.

Ramil Safarov 2015.01.24. 09:27:22

Semmi szukseg ra tilcsak be.

eßemfaßom még áll 2015.01.24. 10:24:20

Na tessék, itt a holopánt aztán jönnek a cylonok és szétbasszák az emberiséget

youtu.be/JLdXt5xFiyc?t=1m40s

"Mindez megtörtént már egyszer, és mindez megtörténik újra."

Netuddki. 2015.01.24. 10:41:26

Nagyot akar a farka, de nem bírja a szarka. A szarka itt persze az m$-t jelenti. Összelopkodhatja, ja bocs manapság még van rá elég pénze, így megveheti a technológiát, még egy dobása nem lesz ennek a cégnek mint anno a winfossal. Azzal is jócskán visszavetették a fejlődést. Igen, nem írtam el, visszavetették. A szabadalmi balfaszkodásukkal, a furfangosan szabadon ellophatóvá tett operációs rendszerükkel.

Erre a holofasságra meg térjünk vissza akkor ha már nem kell hozzá szemüveg...

anyadmajma 2015.01.24. 11:39:58

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Nem rossz dolog az a szemüveg. Az emberek ahogy öregszenek, egyre inkább kell majd nekik:)
De hát igen, a zseniális marketingjükkel (mert azért pénzügyileg az) visszavetették a fejlődést elég rendesen.
Ideje lenne valamit törleszteni, talán ez a szemcsi-technólógia lesz az.
Bár csekély eséllyel.... Megint összeollóztak valamit, és próbálják rátolni a világra. de már nincs akkora befolyásuk, még akkor is, ha sok helyen piacvezetők....

pneumónia 2015.01.24. 12:57:50

Inkább készíteni kellene egy közel probléma, és csempementes operációs rendszert!
Ott a MenuetOS, van mit még optimalizálni :)

Alick 2015.01.24. 13:21:20

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: nem mintha az m$ védelemre szorulna, de egyrészt az amcsik szabadalmi rendszere eleve fos, másrészt melyik is az a cég, amelyik nem lopott technológiát...
süti beállítások módosítása