HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Okos jégszekrény

ferenck 2015.01.07. 11:30

A 2014-ben indult FirstBuild terméktervezőkből, mérnökökből, hobbibarkácsolókból álló makercsoport a CES 2015-ön jelentette be első közösségi alapon készült fogyasztó termékét, egy jégszekrényt. A „dolgok internetéhez” (Internet of things) beépített wifn keresztül kapcsolódó ChillHub kívülről úgy néz ki, mint bármelyik közönséges frizsider, belülről viszont mégsem az: tetszés szerint módosítható, két USB porton keresztül teljesen kontrollálhatjuk.

frigo2.jpg

Az intelligens otthon koncepcióhoz kötődő ChillHub hamisítatlan crowdsourcing projekt, nyílt forráskódú rendszer, nyitott fejlesztői platform („a lehetőségek platformja”), a közösség világ minden tájáról besegítő tagjai bármikor kidolgozhatnák rá, hozzáadhatnak új hardvert, szoftvert, alkalmazásokat. Ezt tették eddig is: besegítettek, aktívan hozzájárultak az új technológia létrejöttéhez.

frigo1.jpg

Az előkészítő munkánál, a gyors prototípuskészítéshez rengeteget használták a 3D nyomtatást, nyomtatott komponensek le is tölthetők a Thingiverse-ről, így például a tejes- és más üvegeket mérő, állapotukat figyelő MilkyWeigh, amelyet újabbak követnek. Ha magunktól nem jönnénk rá, a szerkezettől azt is megtudjuk, hogy mikor kell tejet vennünk.

A jégszekrényt 2999 dollárért lehet megrendelni, fekete, fehér, palaszín, fémes rozsdamentes acél között választhatunk. A MilkyWeigh két változatban szerezhető be, a ChillHubra specializált 49, a másik 69 dollárba kerül.

Címkék: open source crowdsourcing CES Thingiverse online platform

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr347048455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása