HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

500 dolláros ételnyomtatót mutattak be Las Vegasban

ferenck 2015.01.07. 08:30

Egyre kevésbé tűnik futurisztikusnak az ételnyomtatás. Olyannyira nem, hogy több speciális printert fejlesztettek már, köztük az egyik vezető cég, a 3D Systems ChefJetjét, vagy az egészséges táplálkozás jegyében fogant barcelonai Foodinit. A potenciális piac óriási, mert, ha beválik, nem hobbicélokra használják, nem geekek fognak garázsokban kísérletezni vele, hanem például a mikrohullámú sütőhöz hasonlóan, a konyhák egyik meghatározó berendezésévé válhat. Mindezek tükrében egyáltalán nem meglepő, hogy cég próbálkozik ételprinterrel, speciális nyomtatószállal, mindennel, ami áttörést hozhat a gasztrotechben.

etel1.jpg

Persze ez még mindig csak a kezdet, az áttörésre technikailag és mentálisan is várni, a gépeknek pedig bizonyítaniuk kell, hogy a nyomtatott ételek, élelmiszerek minősége nem rosszabb, mint a hagyományos módon készítetteké.

etel2.jpg

Az alacsony árfekvésű nyomtatókat gyártó tajvani XYZPrinting novemberben jelentette be 500 dolláros ételprinterét, amelyet a most zajló CES2015-ön tekinthet meg a szakmai és érdeklődő nagyközönség. A nyomtatott sütiket meg is kóstolhatják a látogatók. Csoki, cukor, süteménytészta és hasonlók, illetve ezek valamilyen kombinációi készíthetők vele, amelyeket fogyasztás előtt nem árt megsütni. A „nyomtatóanyag” kivételével a gép ugyanúgy működik, mint bármelyik FDM printer, viszont a rossz hír, hogy egyelőre csak édesszájúaknak!

Címkék: CES Tajvan ételnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr707047757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása