HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott mancs Derby kutyának

ferenck 2014.12.18. 11:30

Derby, a születési rendellenességgel, deformált mellső mancsokkal világra jött kölyökkutya végtagjait 3D nyomtatással „gyógyították”, egyedi protézispárt készítettek neki, és a technológiának hála, már futni is tud. Nem is akárhogyan: gyorsabban, mint a gazdái. Napi 4-5 kilométert abszolvál.

derby.jpgderby2.jpg

Története úgy kezdődött, hogy Tara Anderson, a 3D Systems Colorjet termékmenedzsmentjének vezetője pont egy kutyát fogadott be egy New Hampshire állambeli menhelyen, amikor meglátta Derbyt. Rögtön a 3D nyomtatásra gondolt, és hamarosan egy egész csapat dolgozott a műmancsokon. Munkájukat állatorvos és ortopéd szakember is segítette. A protézis elkészült, bevált, ráadásul közben Derbyt is befogadta egy házaspár.

Címkék: állatok orvosi 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr596992019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása