HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Több mint ember

ferenck 2014.11.20. 08:30

Művégtagok nyomtatása az additív gyártótechnológia talán legerjedtebb egészségügyi alkalmazása. De vajon lehet-e rendeltetésszerűen működő és egyben művészi műlábat, s kezet printelni?

Erre tesz digitális kísérletet a Stratasys Japan által támogatott XSENSE, a festő-grafikus Yoshinori Sakamaki (aka sense) és a „gyártóművész” Taketo Kobayashi projektje. A kivitelezésben kutatóintézetek, orvosok, nyomtatásspecialisták segítik őket.

xsense7.jpgxsense8.jpg

Mint az utóbbi harminc-negyven év japán kultúr- és szubkultúrhistóriájában oly sokszor, ezúttal is hagyományos és ipari, ipar utáni világok, nagybetűs és populáris művészet, valamint óramű pontosságú mechanika találkoznak, kuszálódnak szétválaszthatatlanul egybe.

xsense5.jpgxsense6.jpg

„Több mint ember” – hirdetik az exoskeletonokra emlékeztető haute couture művégtagokról. Változatos tematikával dolgoznak; sógunok kora, kabuki, gundam, anime, alienek, robotok, a motívumok összebogarászása hamisítatlan csemege posztmodern filológusoknak.

xsense1.jpg

Viselőjének személyiségét akarják a művégtagba integrálni – hogy képes legyen túllépni testi korlátain, újra teljes életet éljen, sőt, talán még annál is többet.

xsense2.jpgxsense3.jpgxsense4.jpg

Címkék: művészet orvosi exoskeleton művégtag Japán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr216916483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása