HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Két év börtön fegyvernyomtatásért

ferenck 2014.10.21. 08:30

A yokohamai bíróság tegnap hirdetett ítéletet a fegyver- és kardtartási törvényeket megszegő 28 éves középiskolai tanár, Yoshitomo Imura ügyében. Azért kapott két év börtönt, mert legalább két működő fegyvert nyomtatott.

A különleges esetről májusban számolt be először a média. A rendőrség öt nyomtatott pisztolyt talált a Kawasakiban lakó Imura otthonában. Lőszer ugyan nem volt a lakásban, viszont bebizonyosodott, hogy minimum kettővel embert is lehet ölni.

japan1_1.jpg

Imura bevallotta, hogy otthon, 60 ezer jenes (6 ezer dolláros) printeren készítette a pisztolyokat. „Made in Japan” nevű pisztolyáról korábban fel is tett egy videót az internetre, erre figyelt fel a rendőrség.

Azzal védekezett, hogy nem tudta, illegális tevékenységet folytat. A fegyverbe egyébként betett egy alumíniumlemezt is, ami megakadályozza, hogy el lehessen sütni. A lemez viszont könnyen eltávolítható, kivétele semmiféle kárt nem okoz a pisztoly működési mechanizmusában, lehet vele lőni. A bíró el is utasította a magyarázatot.

japan2_1.jpg

Az ítélet indoklásában az áll, hogy Imura tette komolyan károsíthatja a japán társadalmat. A vádlott esetét súlyosbította, hogy online közzé is tett adatokat a fegyvernyomtatásról. A bíró szerint ezzel másokat is pisztolynyomtatásra bátorított, ami miatt büntetőjogi következményekkel kell felelnie.

Imura letartóztatása óta, több japán 3D nyomtatóterjesztő létrehozta a „3D Printer Promóciós Tanácsot.” Céljuk, hogy a lakosságot megismertessék a technológiával, előnyeivel és potenciális veszélyeivel, és megakadályozzák hasonló esetek jövőbeli előfordulását.

Címkék: fegyver Japán

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr556811445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jpmjpm 2014.10.22. 02:21:18

ez tök kreténség. 5 lövés után úgyis szétesik.

Carradine a gardróbszekrényben 2014.10.22. 13:09:47

Hogyan kell egy jelentős katonai múlttal rendelkező országot impotenciában tartani...
süti beállítások módosítása