HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Összeállt a 3D Hubs és a ColorFabb

ferenck 2014.10.01. 08:30

Az Amszterdam-székhelyű 3D Hubs azzal a céllal indult tavaly tavasszal, hogy 3D printerek csomópontokon (hubs) alapuló világméretű gyártóhálózatává váljon. A hálózat lényege, hogy megosztható gépkapacitással rendelkező személyek kapcsolatba léphetnek azokkal, akiknek nincs gépük, viszont helyben szeretnék kinyomtatni 3D-s terveiket. A szállítási költségek megszűnésével, olcsóbb a szolgáltatás. A terv fényesen bevált, a 3D Hubs ma már 140 országban 7965 helyi printerrel van jelen.

colorf3dhubs.jpg

A szintén tavaly alapított és szintén holland ColorFabb desktop nyomtatókra fejlesztett innovatív anyagairól ismert: PLA és PHA változatok, a 20 százalékban újrahasznosított fából készült WoodFill, XT kopoliészter, a 80 százalékban bronzporból álló BronzeFill, a természetes anyagokat, speciálisan kiválogatott bambuszrostokat tartalmazó BambooFill.

Mindkét vállalkozás sikertörténet. A 3D Hubs a lokális gyártás/termelés paradigmaváltását vetíti előre, a ColorFabb pedig izgalmas anyagok szertágazó választékával kísérletezik.

A két cég a napokban jelentette be: együttműködési szerződést kötöttek. A 3D Hubs felhasználói nyilvánvalóan sokat profitálnak majd a ColorFabb anyagaiból, köztük a hamarosan megjelenő újabb XT kopoliészterből és az Eastman Amphora polimerből is, miközben a globális hálózaton még több érdeklődőhöz jutnak el a ColorFabb termékei.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr626747751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása